Stefan Aktander firar 30 år på Corroventa

 • Stefan Aktander började sin karriär på Corroventa redan vid 18 års ålder och firar nu 30 år som anställd på Corroventa. Stefan var den första anställde på Corroventa och började som ”allt-i-allo” där han arbetade med montering, inköp, logistik och service. Sedan gick han över till att bli montör och därefter arbeta även med service innan det gick in mot försäljning, något som han även arbetar med idag tillsammans med rollen som teknisk support och utbildare på Corroventas seminarier.

  Från då till nu 

  Stefan berättar att han har haft de flesta roller på företaget förutom VD och ekonomi och att det var väldigt blandat under bolagets tidiga år:

  Man hjälpte till där det behövdes. Det är och har alltid varit en väldigt familjär stämning på Corroventa.

  Sättet man arbetar på har givetvis också förändrats i takt med att Corroventa vuxit. Under Corroventas inledande år var det Stefan som åkte ut till leverantörerna och köpte in delarna som behövdes för att tillverka maskinerna och han beskriver resan från då till nu:

  Vi började med en liten verkstad och kontor och nu är huvudkontoret här i Bankeryd otroligt stort. På den tiden tillverkade vi kanske 200 maskiner på ett år och nu gör vi över 12 000 st. Det är så roligt att tänka tillbaka på allt man varit med om och kontrasterna som är mellan då och nu.

  Läs mer om Corroventa här

  Milstolpar i karriären

  I slutet på 1990-talet när Corroventa tog steget in på området Boendemiljö blev det en markant förändring i Stefans roll. Han fick ett stort ansvar för segmentet Boendemiljö och var bland annat ute på fältet och besökte kunderna. Där fick han en inblick i kundernas vardag, vilka behov de hade, hur det såg ut i krypgrunder och vanliga problem man stötte på. Detta resulterade i flera viktiga tillbehör för att underlätta installationerna, bland annat tillkom dysor, monteringskit och styrsystem i sortimentet.

  Ett annat minne som Stefan berättar att han särskilt minns är översvämningen i Malmö 2014:

  Det var mycket speciellt. Corroventa var utlokaliserade på tre ställen och vi skulle få ihop 2500 maskiner från hela Europa, styra med logistik och hela processen, och det var naturligtvis väldigt brådskande. Det var totalt kaos till en början, kunden ringde och beställde 100 maskiner till dagen därpå och ökade sedan beställningen till 2500 stycken.

  Stefan var ansvarig för projektet och arbetade med det i ett halvår och betonar att det allra viktigaste var att kunden blev nöjd:

  Kunden skickade tårtor till oss och var så tacksam för vår service. Då känner man verkligen att det var värt allt slit. Det var 2500 maskiner som skulle levereras och vi fixade det – det var häftigt!

  Utveckling under åren

  Stefan menar att branschen har utvecklats avsevärt genom åren. Den största skillnaden enligt Stefan är att kunden idag oftast besitter mer kunskap än förr och att processen i sig är mer strukturerad och komplex.

  Avslutningsvis svarar Stefan på frågan om vad som bidragit till att han valt att arbeta så länge på Corroventa:

  Det är människorna som gör jobbet roligt och man trivs och väljer att stanna kvar i alla år. Både kollegor och kunder. Man har nära kontakt och en relation till kunderna som man fortfarande brinner för att hjälpa och ge bästa möjliga service.

  Corroventa om Stefan

  På Corroventa är vi glada över att fira 30 år tillsammans med Stefan. Med erfarenheten, kunskapen och förmågan att hjälpa våra kunder på ett föredömligt sätt är Stefan dessutom full av energi och en mycket uppskattad kollega.

  Stefan har byggt de första maskinerna på Corroventa och då även vår första maskin som idag står uppställd i entrén på Corroventa (se bild nedan). Stefan har ungefär 60 720 drifttimmar här på Corroventa och fungerar fortfarande felfritt. Han kräver dock ett årligt underhåll i form av ett besök på Sweden Rock Festival för att fungera som bäst. Tack Stefan för 30 år och vi ser fram emot många år tillsammans framöver.