Försiktighetsåtgärder i samband med Covid-19

Corroventas åtgärder och rekommendationer mot spridning av Coronaviruset

Post in English

Med anledningen av nuvarande situation vill vi med denna information uppdatera Er som kund på hur vi agerar. Naturligtvis följer vi noggrant rekommendationerna från regering och myndigheter, men eftersom vi är ett företag med närvaro i flera länder följer vi även där noggrant utvecklingen och rekommendationerna som publiceras. Vi fortsätter att hålla förstklassig kundservice och produktionen rullar som normalt, detta så att ni som kund ska kunna få den service som efterfrågas. Utifrån de rekommendationer som hittills publicerats så har även vi vidtagit en del åtgärder för att minimera risken för spridning, här följer några av de åtgärder:

 • Vår uppskattade seminarieverksamhet i Corroventa Academy pausas under våren och kör igång i höst. Se aktuella datum här.
 • Tillsvidare omfördelar vi arbetet inom försäljning & teknisk support genom att minimera antalet fysiska besök och möten. Istället möter vi våra kunder och leverantörer på alternativa sätt, exempelvis genom telefon, mejl, videosamtal och liknande.
 • Vi har restriktioner för oanmälda besök till Corroventa. I normala fall är alla våra kunder och leverantörer alltid välkomna in genom dörrarna till Corroventa, men de nu gällande restriktionerna innebär att man inte får kliva in genom dörrarna som vanligt. Men det betyder inte att man inte kan hämta material eller maskiner vid akut behov, kontakta oss per telefon så löser vi naturligtvis det.
 • Utöver åtgärderna ovan har en rad försiktighetsåtgärder införts internt för vår personal för att ge goda förutsättningar att hålla oss friska och pigga som vanligt.

Vi hoppas att alla våra kunder har förståelse för de åtgärder vi vidtagit och vår ambition är som alltid att kunna erbjuda både kundservice och utrustning i världsklass till våra kunder, precis som vanligt. Vi är övertygade om att försiktighetsåtgärderna kommer gynna våra kunder, vår personal och samhället och snart kommer vi tillsammans genom de tuffare förutsättningarna som råder i världen nu.

Rekommendationer för att minska spridningsrisken i det dagliga avfuktningsarbetet

Rekommendationer från myndigheter och arbetsgivare för att minska spridningsrisken av Corona-viruset har påverkat de flesta människors vardagsliv på senare tid. Vi vill dela med oss av våra rekommendationer för att minimera spridningsriskerna i det dagliga avfuktningsarbetet:

  1. Använd skyddsutrustning även vid rengöring av maskinerna
  2. Var extra noggrann med rengöringen av utrustningen efter varje uppdrag, tänk särskilt på utrustningens utvändiga ytor.
  3. Byt alltid filter i avfuktare och annan utrustning med filter mellan uppdragen. I en avfuktare passerar alla luft igenom filtret som fångar upp luftburna partiklar. Behöver du utbytesfilter till dina Corroventa-avfuktare kan du kontakta oss.
  4. Minimera antalet fysiska besök på uppdragen. Utnyttja tekniska lösningar som exempelvis SuperVision® för att kunna övervaka och styra torkprocessen från distans. Det sparar även tid och onödig bilkörning.

 

Kontakt:
Karl Jansson, försäljningschef Sverige, Danmark, Finland
karl.jansson@corroventa.se
Tel. 036-37 61 48