Anticimex sparade tid och pengar i sina torkprocesser med hjälp av SuperVision®

 • SuperVision® - sparar tid och är snäll mot miljön

  Corroventas styrsystem SuperVision® tillåter dig att bevaka och styra torkprocessen på distans, vilket sparar din tid och pengar. Detta har samtidigt en mindre påverkan på miljön. Med SuperVision® styrs, övervakas och mäts torkprocessen via datorn, mobilen eller surfplattan. Det innebär att många fler uppdrag kan hanteras samtidigt och fuktteknikern slipper spendera onödig tid på resande fot för att kontrollera processen på plats.

   

  Servicechefen Björn Lindbergh är ansvarig för Anticimex hantering av vattenskador i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län. Han har arbetat med SuperVision under lång tid och menar att det finns många fördelar med systemet:

  – Med rapportfunktionen i SuperVision® får man mycket information med sig automatiskt från projekten såsom energiförbrukning och uttorkningskurvor. Larmfunktionen är riktigt bra och ger mig information om till exempel strömmen till avfuktaren bryts så att torkningen upphör. Att också kunna få larm när önskad relativ fuktighet eller fuktkvot är uppnådd gör att man slipper onödigt lång torktid och vi behöver inte lägga tid på att resa för att enbart mäta.

   

  Eftersom systemet tillåter total kontroll över torkprocessen blir resultatet optimalt. Dessutom kan torkprocessen avslutas vid exakt rätt tidpunkt, vilket sparar energi och kostnader ytterligare.

  – Att åka ut till ett projekt för att mäta är det inga kunder som vill betala extra för, vilket är helt naturligt. Körningar för att bara mäta är något vi jobbar för att minimera i vår verksamhet.

   

  Lindbergh betonar också fördelen med minskad påverkan på miljön:

  – Vi på Anticimex jobbar mycket med att minimera både energiförbrukning och koldioxidutsläpp så genom att slippa resor till torkuppdragen är SuperVision® ett viktigt hjälpmedel i strävan att minimera negativ miljöpåverkan.

   

  ”Vi sparar tid och pengar samtidigt som vi gör miljön en stor tjänst genom minskade utsläpp”

 • Anticimex använder SuperVision® till många projekt. Ett nytt användningsområde är, enligt Lindbergh, att mäta och övervaka behandlingen av hussvampskador där det är viktigt att övervaka och styra temperaturen.

  Lindbergh fortsätter:

  – Kunderna uppskattar såklart vårt erbjudande med teknik i framkant och för ett försäkringsbolag är det alltid uppskattat att kunna övervaka och styra på distans för att ge försäkringstagarna minimal påverkan. Jag kan till exempel ställa in timerfunktionen från min mobiltelefon om någon hyresgäst kommer på att man vill ha torkningen avstängd under en viss tid på dygnet.

   

  ”Det är många moment som blir lättare och gör att vi kan fokusera vår tid på fler torkuppdrag och viktigare moment än att till exempel åka ut till ett projekt för att enbart mäta”

 • På frågan vad som gör Anticimex så duktiga på att använda den senaste tekniken svarar Björn Lindbergh:

  – Anticimex ligger långt fram med teknisk utveckling i hela verksamheten. Jag tillsammans med kollegorna tycker också det är kul att jobba med nya innovationer för att kunna utveckla vår verksamhet. Sen är jag själv relativt orädd att testa nya saker och man måste våga prova nytt. Det är inte alltid man tycker allt nytt är perfekt i början, men utan att prova nytt slutar man att utvecklas.

  ”Har vi några frågor och behöver hjälp så får vi alltid bästa service och support av Corroventa. Det är en trygghet för oss och när det gäller SuperVision® är det särskilt viktigt för de som är nya användare”

   

  Björn Lindbergh tror att hantering av vattenskador kommer att se annorlunda ut om några år där ett större fokus kommer att ligga på just energieffektivitet och hållbarhet. Därmed kommer styrning och övervakning på distans att vara en självklarhet. Avslutningsvis säger Lindbergh:
  – Våga testa och lära dig nya saker. Det är både roligt och nyttigt för utvecklingen.

   


 

ikon visualisering

Informationen som kommer från en gateway lagras på en webbserver, och visas i ett användarvänligt interface på din dator, surfplatta eller mobil. Med hjälp av SuperVision® kan du analysera data i realtid och ändra inställningar, lägen, börvärden och mycket mer – var du än befinner dig och när som helst på dygnet.
 

ikon övervakning och styrning

 

I statistikvyn kan du enkelt skapa anpassade diagram med grafer utifrån sensorernas data. SuperVisions rapportfunktion ger dig också möjlighet att inkludera diagrammen i en anpassad rapport för torkprojektet som även redovisar viktiga uppgifter som energiförbrukning.

KONTAKTA OSS PÅ CORROVENTA

LÄS MER OM SUPERVISION®